Sunday, June 9, 2013

Torta srculence

Sastojci:


30 - 35 piskota
100 ml. toplog mlijeka
2 kasike soka po sopstvenom izboru

Za kremu:

1 Krema za tortu
350 ml.mlijeka
2 kasike kakaa

Za ukrasavanje:

1 slag pjena
cokoladne mrvice

Nacin pripreme:

Na dno i rubove kalupa u obliku srca slozite aluminijsku ili prozirnu foliju. Rasporedite piskote, a zatim ih poprskajte toplim mlijekom i sokom.

Kremu pripremite tako da u visoku posudu ulijete prokuhano hladno mlijeko. U mlijeko uspite sadrzaj vrecice kreme za torte i promijesajte. Masu mijesajte elektricnim mikserom (najvecom brzinom) 3 minute a pred kraj umijesajte jos kakao.

Dio pripremljene kreme nanesite na piskote, a zatim na nju rasporedite jos jedan sloj piskota. Takodjer ih poprskajte mlijekom i sokom pa na njih nanesite drugi dio pripremljene kreme i stavite na hladno mjesto oko 2 sata.

Prije posluzivanja tortu izvadite iz kalupa te je, uklonivsi foliju, stavite na odgovajuci tanjir. Ukrasite tortu rastopljenom cokoladom.Tortu mozete posluziti uz svjeze voce (jagode, maline).

No comments:

Post a Comment