Tuesday, August 6, 2013

Neodoljivi čokoladni kolačići

Neodoljivi čokoladni kolačići

Potrebni sastojci za testo:

  • 90 g kakaa
  • 2 dl vruće vode
  • 370 g glatkog brašna
  • 1 kašičica sode
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • malo soli
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g maslaca
  • 350 g šećera
  • 4 velika jaja
  • 1 kisela pavlaka

Za krem ganaš:

  • 3 slatke pavlake
  • 450 g tamne čokolade
  • šećer po želji

Priprema:

  1. U vruću vodu uspite kakao i promešajte.
  2. U posudi izmešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
  3. Otopite maslac i šećer na pari, a kad postanu jednolična smesa, izmešajte je mikserom.
  4. Nakon što se smesa ohladi, dodajte jedno po jedno jaje i mešajte mikserom. Zatim dodajte mešavinu vode i kakaa i dobro izmešajte.
  5. Smesi zatim dodajte suve sastojke i na kraju kiselu pavlaku.
  6. U kalupe za mafine stavite papirnate korpice i u njih do ¾ visine ulijte pripremljenu smesu. Pecite ih na 180 stepeni, oko petnaestak minuta (proverite čačkalicom sredinu) i ohladite.

Priprema krema

  1. Zagrejte slatku pavlaku i dodajte izlomljenu čokoladu i po želji šećer, pa mešajte dok se ne otope, pritom pazeći da smesa ne proključa.
  2. Ohladite smesu, najbolje preko noći i nanesite na hladne mafine i po želji ukrasite raznim jestivim ukrasima.

No comments:

Post a Comment