Monday, August 5, 2013

Slani mafini s viršlama

Slani mafini s viršlama

Mislili ste da je ovaj spoj nemoguć? Isprobajte recept i uverite se u savršenstvo ukusa koji pružaju slani mafini sa vrišlama…

Sastojci:

  • 500 g viršli
  • 1 crni luk, sitno seckan
  • 4 čena belog luka
  • 1 prepuna kašičica praška za pecivo
  • 720 g brašna
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašičice soli
  • 4 jajeta
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 120 ml suncokretovog ulja
  • 120 g kisele pavlake
  • 2 šolje mleka
  • 250 g rendanog kačkavalja
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica senfa u prahu
  • seckani peršun po želji

Priprema:

  1. Viršle isecite na tanke kolutove i propržite ih na srednjoj vatri na malo ulja. Dodajte crni luk i seckani beli luk, pa pržite dok crni luk ne omekša. Sklonite sa strane.
  2. U većem sudu pomešajte šećer sa praškom za pecivo, brašnom, solju i začinima.
  3. U drugom sudu umutite jaja sa mlekom, obe vrste ulja i pavlakom.
  4. Odvojite par kašika viršli s lukom i oko 60 grama kačkavalja. Ostatak viršli umešajte u smesu od brašna. U smesi od brašna napravite udubljenje, pa tu sipajte tečne sastojke i izmešajte da se jedva povežu – ne smete preterati s mešanjem, inače će mafini biti tvrdi. Ako ga koristite, umešajte peršun.
  5. Rasporedite smesu u plehove za mafine u koje ste ubacili papirne korpice, pospite sačuvanim viršlama i pecite oko 15 minuta na 180°C.

No comments:

Post a Comment