Tuesday, October 29, 2013

Torta Zavodnica

torta od cokolade


POTREBNO JE
ZA KORU 50 g piškota, 50 g čokolade, 4 jajeta, 50 g skorbnog brašna, 50 g brašna, kašičica praška za pecivo, 3 kašike kakaoa
ZA FIL
450 g čokolade, 500 g slatke pavlake, 75 g šećera, kora i sok od pomorandže

PRIPREMA
Usitnite piškote i narendajte čokoladu. Umutite sneg od belanaca i šećera, pa u njega, mešajući viljuškom, dodajite jedno po jedno žumance. Ubacite i skorb i obično brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakao, narendanu čokoladu i na kraju piškote. Sve pažljivo promešajte, uspite u namašćen kalup za tortu prečnika 26 centimetara i pecite 25 minuta na 175 stepeni. Za fil izlomite ostatak čokolade, pa je dodajte u zagrejanu slatku pavlaku. Skinite s vatre i mešajte dok se sva čoklada ne istopi. Ostavite na hladnom oko tri sata. Testo presecite na dva dela i nafilujte. Istim kremom premažite celu tortu, ostavite je jedan sat u frižideru i ukrasite po želji.

No comments:

Post a Comment