Monday, November 11, 2013

ČOKOLADNI FONDI


Voće postaje još zdravije kada se utopi u masu punu antioksidanasa, poput gorko- slatke čokolade. Ovu poslasticu poslužite sa jabukama, ananasom, kruškama, pomorandžama ili bananom. Vreme potrebno za pripremu je pet minuta, a kompletna poslastica gotova je za 15 minuta.

Sastojci:
- 1 šolja nepunomasnog mleka
- ¼ šolje šećera
- ¼ šolje kakao pudera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 170 g listića čokolade (odabrati čokoladu sa 60 ili više procenata kakaoa)
- voće

U šerpi promešajte mleko šećer, kakao i vanilu dok se ne sjedine, dodajte listiće čokolade i kuvajte na pari sve dok se čokolada sasvim ne otopi, za šta je potrebno oko deset minuta. Poslužite u malim činijama uz iseckano voće koje ćete umakati u fondi.

No comments:

Post a Comment