Sastojci (za 4 osobe):
50 g čokolade za kuvanje,
1 konzerva mandarina,
1 kesica vanilin šećera,
3 kašike šećera,
2 žumanceta,
1 pomorandža,
2 kašike likera od pomorandže,
400 ml slatke pavlake,
15 piškota
Za dekoraciju:
mandarine,
čokoladne ljuspice,
menta.
Priprema:
Čokoladu rastopiti na tihoj vatri. Mandarine iz konzerve (180 g bez soka) ocediti.
Na pari kremasto umutiti žumanaca sa 2 kašike šećera, vanilin šećerom i sokom od pomorandže. Dodati liker od pomorandže. Smesu mešati u hladnoj vodi dok se ne ohladi. Čvrsto ulupati pavlaku sa preostalim šećerom. Nekoliko kriški mandarina odvojiti a ostatak zajedno sa ulupanom pavlakom umešati u krem od žumanaca. Okruglu posudu ravnih zidova (zapremine oko 1 l) obložiti aluminijumskom folijom. Sipati malo krema. Uz zidove posude poređati piškote.
Sipati u slojevima naizmenično krem i otopljenu čokoladu dok ima materijala. Posudu poklopiti i ostaviti da se hladi u zamrzivaču oko 12 časova. Nakon toga, posudu kratko potopiti u vrelu vodu. Parfe pažljivo izručiti na odgovarajući tanjir. Dekorisati mandarinama, čokoladnim ljuspicama i svežom mentom.
No comments:
Post a Comment