Wednesday, July 31, 2013

Domaći eurokrem

Domaći eurokrem

Eurokrem je poslastica uz koju su generacije odrastale. Tradicionalno je obavezan sastojak palačinki. Deca posebno vole da ga mažu na hleb. Sada ga možete napraviti i u svojoj kuhinji, vrlo brzo i jednostavno i obradovati svoje najdraže.

Potrebni sastojci:

  • 12 kašika brašna
  • 250 g putera na sobnoj temperature
  • 3 jajeta
  • 5 kesica vanilin-šećera
  • 1 l mleka
  • 500 g šećera
  • 50 g kakao praha ili istopljene crne čokolade

Priprema:

  1. Brašno sipajte u suvu šerpu i pržite uz stalno mešanje na tihoj vatri, da ostane belo, a dobije miris lešnika.
  2. U posebnoj činiji penasto umutite puter, pa dodajte jaja i vanilin-šećer, zatim stavite na tihu vatru uz stalno mešanje, da malo prokrčka. Kada prokrčka, ostavite da se prohladi.
  3. Šećer potopite u mleko i mešajte dok se ne istopi.
  4. Kada se sve ohladi, brašno sjedinite sa puterom, jajima i vanilin-šećerom i dodajte u mleko. Polako sve izmutite mikserom. Sjedinjenu masu podelite na dva dela.
  5. U jedan deo sipajte kakao ili čokoladu. U činiju istovremeno sipajte obe mase, tako što u jedan kraj sipate smeđi, a u drugi beli fil, kašiku po kašiku.

No comments:

Post a Comment