Sastojci
Biskvit:
- 115 g putera
- 4 kašike kakaoa u prahu
- 170 g žutog šećera
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- 115 g suvih brusnica
- malo vode
- 1 kašika ruma
Fil:
- 1 kisela pavlaka (180 g)
- 50 g šećera
- 2 kašike brašna
- prstohvat praška za pecivo
- 50 g omekšalog putera
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Još:
- 4-5 kašika narendane čokolade za kuvanje
Priprema
Biskvit:
- Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pleh dimenzija 18×25 cm lagano namastiti, pa posuti brašnom.
- Brusnice potopiti u malo vode s rumom i ostaviti ih desetak minuta da omekšaju, pa procediti.
- U posudu staviti puter, kakao prah i šećer, pa zagrevati na laganoj vatri da se otopi, lagano mešajući.
- Jaja umutiti i dodati im brašno, a zatim rastopljeni puter i kakao. Lagano umešati brusnice. Smesu izliti u pleh.
Fil:
- Umutiti puter sa šećerom da bude penast, dodati jaje, brašno s praškom za pecivo, vanilu i pavlaku i sve dobro izmešati.
- Premazati preko smese za biskvit. Posuti narendanom čokoladom.
- Peći oko 35-40 minuta. Ohladiti i rezati na kocke, pa po želji posuti sa još čokolade.
No comments:
Post a Comment