Sunday, July 28, 2013

Kolač s brusnicom i čokoladom

Kolač s brusnicom i čokoladom

Sastojci

Biskvit:

  • 115 g putera
  • 4 kašike kakaoa u prahu
  • 170 g žutog šećera
  • 150 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jajeta
  • 115 g suvih brusnica
  • malo vode
  • 1 kašika ruma

Fil:

  • 1 kisela pavlaka (180 g)
  • 50 g šećera
  • 2 kašike brašna
  • prstohvat praška za pecivo
  • 50 g omekšalog putera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Još:

  • 4-5 kašika narendane čokolade za kuvanje

Priprema

Biskvit:

  1. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pleh dimenzija 18×25 cm lagano namastiti, pa posuti brašnom.
  2. Brusnice potopiti u malo vode s rumom i ostaviti ih desetak minuta da omekšaju, pa procediti.
  3. U posudu staviti puter, kakao prah i šećer, pa zagrevati na laganoj vatri da se otopi, lagano mešajući.
  4. Jaja umutiti i dodati im brašno, a zatim rastopljeni puter i kakao. Lagano umešati brusnice. Smesu izliti u pleh.

Fil:

  1. Umutiti puter sa šećerom da bude penast, dodati jaje, brašno s praškom za pecivo, vanilu i pavlaku i sve dobro izmešati.
  2. Premazati preko smese za biskvit. Posuti narendanom čokoladom.
  3. Peći oko 35-40 minuta. Ohladiti i rezati na kocke, pa po želji posuti sa još čokolade.

No comments:

Post a Comment