Saturday, July 27, 2013

Princes krofne

Princes krofne

Sastojci

Za testo:

  • 100 g putera
  • 50 g brašna
  • ¼ l vode
  • 4 jaja
  • na vrh noža soli
  • 10 g putera za premazivanje pleha
  • malo šećera u prahu

Fil:

  • 600 ml mleka
  • 8 kašike šećera
  • 1 kašika putera
  • 4 žumanceta
  • 4 kašike brašna

Priprema

1. Puter, vodu i so staviti da provri. Skinuti sa vatre i odjednom nasuti brašno. Mešati da se masa izjednači. Dodavati jedno po jedno jaje i stalno mešati. Napuniti špric i u podmazan pleh špricom istiskati krofne. Peći oko 20 minuta na 220 stepeni, ne otvarajući rernu.

2. Pola litra mleka, 4 kašike šećera i puter staviti da provri. Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i 100 ml hladnog mleka. Skuvati kao puding i ohladiti fil.

3. Hladne krofne preseći na pola, napuniti filom i posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment