Sastojci
- 500 gr tankih kora za pitu
- 150 gr maslaca ili margarina
- 1,5 kg jabuka
- oko 250 gr secera, zavisi koliko su slatke jabuke
- 1 vanila secer
- malo cimeta
Priprema
- U tepsiju podmazanu maslacom staviti list testa, premazati istopljenim maslacem, posuti sa malo secera, oko pola kašikice, i tako uraditi sa polovinom kora.
- Ako su vam kore za pitu dosta velike, presecite ih na pola tako da dobijete 10 listova za dole, deset za drugi sloj, preko fila.
- Kada se potroši pola kora, staviti fil od jabuka i na isti način premazujući svaki list testa i posipajući ga šećerom, poređati i ostale listove. Gornji se samo premaže maslacem.
Fil
- Jabuke izrendati i dinstati oko 5 minuta da omekšaju. Skinuti sa vatre, kada se malo prohladi dodati šećer i cimet i rasporediti preko kora. Ako jabuke nisu pustile previše soka pri dinstanju nemojte ih cediti.
- Pitu obavezno iseći pre pečenja, tako će svaki pečeni komadić imati lep oblik i neće pucati kao kada se seče posle pečenja. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći oko 40 minuta. Prijatno!
No comments:
Post a Comment