Eurokrem je poslastica uz koju su generacije odrastale. Tradicionalno je obavezan sastojak palačinki. Deca posebno vole da ga mažu na hleb. Sada ga možete napraviti i u svojoj kuhinji, vrlo brzo i jednostavno i obradovati svoje najdraže.
Potrebni sastojci:
- 12 kašika brašna
- 250 g putera na sobnoj temperature
- 3 jajeta
- 5 kesica vanilin-šećera
- 1 l mleka
- 500 g šećera
- 50 g kakao praha ili istopljene crne čokolade
Priprema:
- Brašno sipajte u suvu šerpu i pržite uz stalno mešanje na tihoj vatri, da ostane belo, a dobije miris lešnika.
- U posebnoj činiji penasto umutite puter, pa dodajte jaja i vanilin-šećer, zatim stavite na tihu vatru uz stalno mešanje, da malo prokrčka. Kada prokrčka, ostavite da se prohladi.
- Šećer potopite u mleko i mešajte dok se ne istopi.
- Kada se sve ohladi, brašno sjedinite sa puterom, jajima i vanilin-šećerom i dodajte u mleko. Polako sve izmutite mikserom. Sjedinjenu masu podelite na dva dela.
- U jedan deo sipajte kakao ili čokoladu. U činiju istovremeno sipajte obe mase, tako što u jedan kraj sipate smeđi, a u drugi beli fil, kašiku po kašiku.
No comments:
Post a Comment