Sastojci
Za testo:
- 100 g putera
- 50 g brašna
- ¼ l vode
- 4 jaja
- na vrh noža soli
- 10 g putera za premazivanje pleha
- malo šećera u prahu
Fil:
- 600 ml mleka
- 8 kašike šećera
- 1 kašika putera
- 4 žumanceta
- 4 kašike brašna
Priprema
1. Puter, vodu i so staviti da provri. Skinuti sa vatre i odjednom nasuti brašno. Mešati da se masa izjednači. Dodavati jedno po jedno jaje i stalno mešati. Napuniti špric i u podmazan pleh špricom istiskati krofne. Peći oko 20 minuta na 220 stepeni, ne otvarajući rernu.
2. Pola litra mleka, 4 kašike šećera i puter staviti da provri. Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i 100 ml hladnog mleka. Skuvati kao puding i ohladiti fil.
3. Hladne krofne preseći na pola, napuniti filom i posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment