POTREBNO JE
250 g margarina, 100 g šećera u prahu, kesica vanilin šećera, 250 g mlevenih badema, 75 g brašna, 30 g kakaoa, kašičica cimeta, 75 g lešnika
ZA GLAZURU
200 g čokolade za kuvanje, 8 kašika ulja, 50 grama šećera
PRIPREMA
Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte brašno, kakao, vanilin šećer, mlevene bademe i cimet. Umesite testo i ostavite da odstoji jedan sat. Koru istanjite oklagijom do debljine pet milimetara, isecite je na kvadratiće i na svaki staviti po jedan lešnik. Oblikujte kuglice i ređajte ih u podmazan pleh. Loptice pecite oko 20 minuta na 150 stepeni. Gotove loptice izvadite iz rerne, prohladite ih i svaku umočite u glazuru od otopljene čokolade i ulja. Odmah ih pospite šećerom.
250 g margarina, 100 g šećera u prahu, kesica vanilin šećera, 250 g mlevenih badema, 75 g brašna, 30 g kakaoa, kašičica cimeta, 75 g lešnika
ZA GLAZURU
200 g čokolade za kuvanje, 8 kašika ulja, 50 grama šećera
PRIPREMA
Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Dodajte brašno, kakao, vanilin šećer, mlevene bademe i cimet. Umesite testo i ostavite da odstoji jedan sat. Koru istanjite oklagijom do debljine pet milimetara, isecite je na kvadratiće i na svaki staviti po jedan lešnik. Oblikujte kuglice i ređajte ih u podmazan pleh. Loptice pecite oko 20 minuta na 150 stepeni. Gotove loptice izvadite iz rerne, prohladite ih i svaku umočite u glazuru od otopljene čokolade i ulja. Odmah ih pospite šećerom.
No comments:
Post a Comment