Tuesday, November 5, 2013

Kremasta Monte torta


Sastojci:

Keks Petit Ber
+ 1. fil: 1l mleka, 100g skrobnog brašna, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 125g maslaca
+ 2. fil: 500ml slatke pavlake za šlag, 200g čokolade

malo ruma

Priprema:
Na dno manjeg pleha složite keks i premažite ga s malo mleka pomešanog s rumom.

Za prvi fil - stavite da se zagreje mleko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmešajte šećer i brašno s malo hladnog mleka da dobijete glatku smesu, kad mleko uvri ukuvajte tu smesu i na laganoj vatri mešajte oko dve minute, u vruće umešajte maslac i prelijte preko keksa.

Za drugi fil - na laganoj vatri ugrejte pavlaku u koju ste umešali naseckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prvog fila.

Stavite da se ohladi i gotovo!

No comments:

Post a Comment