Za ljubitelje čizkejka evo jednog novog recepta sa specifičnom aromom, a jednako ukusnog. Probajte čizkejk s pomorandžom!
Sastojci:
- 100 g običnog suvog keksa
- 40 g putera
- 450 g blagog krem sira
- 100 ml slatke pavlake
- 3 jajeta
- 2 pomorandže
- 180 g šećera
- brašno
Priprema
- Rastopite puter na tihoj vatri. U blenderu sameljite keks i pomešajte ga s puterom. Kalup s pokretnim ivicama i prečnika 22 cm obložite papirom za pečenje, papir premažite puterom i pospite brašnom, pa na dno rasporedite smesu od keksa i prebacite kalup u frižider.
- Izrendajte koru od 1 pomorandže i iscedite joj sok. Dodajte krem sir, 80 g šećera, pavlaku, kašiku brašna i žumanca. Zagrejte rernu na 160˚C. Belanca umutite u čvrst sneg i umešajte ih u pripremljeni krem. Prelijte smesu preko baze od keksa i pecite u zagrejanoj rerni oko 50-60 minuta.
- U međuvremenu koru preostale pomorandže isecite na tanke štapiće, stavite je u šerpu s debljim dnom, dodajte preostali šećer i 200 ml vode i od trenutka ključanja kuvajte oko 20 minuta na tihoj vatri. Gotov kolač ukrasite koricama pomorandže iz sirupa i poslužite.
No comments:
Post a Comment