Sunday, June 9, 2013

Torta sa kokosom

Sastojci:


Za kore:


8 bjelanaca
8 kasika secera
8 kasika brasna
malo peciva


Fil :

9 dl. mlijeka zagrijati
razmutiti 1 puding u 1 dl. mlijeka
dodati 8 zumanjaca
100 gr. mljevenog keksa

Nacin pripreme:

Peci u 4 kore. U jednu dodati malo kakaoa.

Pecene kore pustiti da se malo prohlade pa ih izvaditi iz kalupa. Posuti ih toplim slatkim mlijekom sa extratom vanile ili vanilin shecerom.

Prohladiti pa dodati umucen margarin sa 10 kasika secera u prahu. Promijesati mikserom. Na kore prvo poredjati kolute banana ili neko propasirano sezonsko voce. Onda filovati .

Tortu premazati sa filom i spolja. Umutiti 2 shlaga i tanko preci odozgo. Vise sa strana. Odozgo politi glazuru od chokolade . Ukrasiti preostalim shlagom.

No comments:

Post a Comment