Potrebni sastojci za testo:
- 90 g kakaa
- 2 dl vruće vode
- 370 g glatkog brašna
- 1 kašičica sode
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo soli
- 1 vanilin šećer
- 250 g maslaca
- 350 g šećera
- 4 velika jaja
- 1 kisela pavlaka
Za krem ganaš:
- 3 slatke pavlake
- 450 g tamne čokolade
- šećer po želji
Priprema:
- U vruću vodu uspite kakao i promešajte.
- U posudi izmešajte suve sastojke: brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
- Otopite maslac i šećer na pari, a kad postanu jednolična smesa, izmešajte je mikserom.
- Nakon što se smesa ohladi, dodajte jedno po jedno jaje i mešajte mikserom. Zatim dodajte mešavinu vode i kakaa i dobro izmešajte.
- Smesi zatim dodajte suve sastojke i na kraju kiselu pavlaku.
- U kalupe za mafine stavite papirnate korpice i u njih do ¾ visine ulijte pripremljenu smesu. Pecite ih na 180 stepeni, oko petnaestak minuta (proverite čačkalicom sredinu) i ohladite.
Priprema krema
- Zagrejte slatku pavlaku i dodajte izlomljenu čokoladu i po želji šećer, pa mešajte dok se ne otope, pritom pazeći da smesa ne proključa.
- Ohladite smesu, najbolje preko noći i nanesite na hladne mafine i po želji ukrasite raznim jestivim ukrasima.
No comments:
Post a Comment