Mislili ste da je ovaj spoj nemoguć? Isprobajte recept i uverite se u savršenstvo ukusa koji pružaju slani mafini sa vrišlama…
Sastojci:
- 500 g viršli
- 1 crni luk, sitno seckan
- 4 čena belog luka
- 1 prepuna kašičica praška za pecivo
- 720 g brašna
- 4 kašike šećera
- 2 kašičice soli
- 4 jajeta
- 120 ml maslinovog ulja
- 120 ml suncokretovog ulja
- 120 g kisele pavlake
- 2 šolje mleka
- 250 g rendanog kačkavalja
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica senfa u prahu
- seckani peršun po želji
Priprema:
- Viršle isecite na tanke kolutove i propržite ih na srednjoj vatri na malo ulja. Dodajte crni luk i seckani beli luk, pa pržite dok crni luk ne omekša. Sklonite sa strane.
- U većem sudu pomešajte šećer sa praškom za pecivo, brašnom, solju i začinima.
- U drugom sudu umutite jaja sa mlekom, obe vrste ulja i pavlakom.
- Odvojite par kašika viršli s lukom i oko 60 grama kačkavalja. Ostatak viršli umešajte u smesu od brašna. U smesi od brašna napravite udubljenje, pa tu sipajte tečne sastojke i izmešajte da se jedva povežu – ne smete preterati s mešanjem, inače će mafini biti tvrdi. Ako ga koristite, umešajte peršun.
- Rasporedite smesu u plehove za mafine u koje ste ubacili papirne korpice, pospite sačuvanim viršlama i pecite oko 15 minuta na 180°C.
No comments:
Post a Comment