Sunday, June 9, 2013
Vocna jogurt torta
Vocna jogurt torta
Sastojci:
500 ml. mlijeka
100 gr. rize
30 gr. secera
1 kasika rendane kore od narandze
1/2 kasikice cimeta
2 kasike likera od pomorndze
KREMA
300 ml. slatke pavlake
400 ml. vocnog jogurta
250 ml. vode
PRELIV
1kesica crvenog preliva za torte
40 gr. prah secera
2500 ml. vode
Nacin pripreme:
KORE: Mlijeko staviti da se kuha, pa kad prokuha dodati opranu i ociscenu rizu kuhati 20 minuta, pred kraj kuhanja dodamo rendanu koru od pomorandze cimet liker, sjmesu sipamo u okrugli kalup za torte.
KREMA:U dublju posudu sipati 2500 ml. hladne vode dodati slatku pavlaku i mutiti najvecom brzinom dok ne bude gusta, dodajemo postepeno vocni jogurt sipamo u kalup preko kore ravnomjerno rasporediti.
PRELIV: Sadrzaj kesica preliva pomjesati sa 3 kasike vode, ostatak vode staviti da prokuha, skloniti sa vatre i odmah u vrelo dodati smjesu sa prelivom, staviti ponovo da prokuha 2 minuta, skloniti sa vatre, ostaviti da odstoji 3 minuta pa prelijemo preko torte, drzati na m mjestu do sluzenja. Kad sjecemo tortu neophodno je da noz umacemo u vrelu vodu.
Labels:
recept za tortu,
torta,
vocne torte
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment